Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sävehof får passa sig för Rimbos assistkung

Jeff Tollbring leder elitseriens assistliga och tvåa i samma statistik är brodern Ken Tollbring. Kvällens motståndare Sävehof – är förvarnade.

Jeff Tollbring såg spelsugen ut mot Lugi senast och levererade knorrar och passningsfinter av den högre skolan.

– Även om vi möter seriens bästa lag så får man bjuda på lite handbollsgodis och sådana grejer lyfter laget och publiken.

Men Jeff kan mer än att ”showa” och med 16 omgångar spelade leder han elitseriens assistliga i överlägsen stil. 75 målgivande passningar har det blivit hittills (19 fler än tvåan Ken Tollbring).

– Jag skjuter visserligen mycket men vårt spel är uppbyggt på att de andra ska få lägena. Det blir många avgörande passningar mot kanterna och nu när Endrit (Abdullahi) gått så bra har jag fått många assist där också, säger Jeff och nämner mycket speltid och ett samspelt lag som andra förklaringar.

Han har gått från skyttekung till assistkung.

– Jag har utvecklat mitt passningsspel och det har kommit lite per automatik. För två år sedan vann jag skytteligan i Allsvenskan och säsongen efter det blev jag mer uppvaktad, jag kunde inte skjuta lika mycket och fick leverera passningar i stället.

I kväll väntar bortamatch mot Sävehof, laget som lekte med IFK Kristianstad senast.

– Sävehof är ett komplett lag och det är en tuff uppgift. Men vi kommer med två bra insatser i ryggen och ska försöka få med oss en poäng hem. Hittar vi rätt med vårt försvars- och målvaktsspel direkt så kan det gå.

Matchguide

Vad: IK Sävehof–Rimbo HK.

Var: Partillebohallen.

När: Klockan 19.00.

Läget i Rimbo: Adam Jernberg är inte tillgänglig för spel. I övrigt full trupp. Andreas Mattsson och Jonatan Widgren i mål. Laget reser med buss och lämnar Rimbo vid niosnåret, meddelar Dick Tollbring.

Så följer du matchen: Via NT-sportens twitter: twitter.com/nt_sporten

NT tippar: 38–31