Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saudiarabien satsar på turism

En modern turistanläggning för miljardbelopp planeras - i
Saudiarabien. Myndigheterna vill göra området Al Uqair till en
populär semesterdestination.

Stränder, semesterorter och bad i havet är inte vad Saudiarabien brukar sammankopplas med. Men nu vill Saudi Commission for Tourism and Antiquities utveckla stranden och området vid Al Uqair, nära gränsen till Qatar och Bahrain. Sammanlagt planerar man att spendera över 31 miljarder kronor och man hoppas att satsningen ska skapa mer än 37 700 jobb, skriver Arab News.

Tanken är att turister ska kunna besöka resortet år 2017 och här ska både finnas en marina, grönområden och stora valmöjligheter när det kommer till boende.

Enligt Fahar Al Judair, ordförande i regionens kommunfullmäktige, kommer turister att lockas av stränderna, öknarna och oaserna, samt av de kulturella monumenten.

Svåråtkomligt

Nyheten kommer efter att Saudiarabien nyligen gått ut med planer på att erbjuda medborgare från 65 länder inresa i landet utan visum. Det är i nuläget oklart vilka dessa länder kan komma att bli.

Lonely Planet beskriver Saudiarabien som en av världens svåraste platser att besöka. Och frågan är vilka som ska kunna åka till ett strandresort där. Enligt UD:s reseinformation kan kvinnor och män som vistas tillsammans uppmanas att uppvisa intyg på att de är äkta makar för att undvika trakasserier eller andra påföljder. Kvinnor väntas dessutom klä sig konservativt på offentliga platser, med svart fotsid kappa. Kvinnor får inte heller köra bil. De avråds från att använda allmänna kommunikationsmedel och avråds även från taxiresor efter mörkrets inbrott.