Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsningar på vård och skola får stöd

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Norrtäljeborna prioriterar satsningar på jobb, skola och vård framför skattesänkningar. Dessutom är en majoritet av kommuninvånarna för en fortsatt utveckling av vårdprojektet Tiohundra. Det visar en mätning från Sifo.

Nyligen presenterade NT en väljarundersökning som Sifo gjort på uppdrag av Socialdemokraterna i Stockholms län. Tusen Norrtäljebor tillfrågades vilket parti de skulle rösta på i kommunvalet (se faktarutan intill).

Samtidigt fick kommuninvånarna svara på några lokala sakfrågor. En av dem löd: Om det under de närmaste fyra åren kommer att finnas mer resurser i Norrtälje kommun – vad anser du då att pengarna främst bör gå till? 95 procent vill investera i jobb, skola och vård medan fyra procent valde alternativet skattesänkningar.

En annan fråga rör Tiohundra där 63 procent vill att vård- och omsorgssamarbetet mellan kommunen och landstinget behålls och utvecklas.

Maktskifte i Sifo:s undersökning

Sifos väljarundersökning i Norrtälje genomfördes på telefon 4-15 april på uppdrag av Socialdemokraterna i Stockholms län. Tusen personer över 18 år fick svara på frågan vilket parti de skulle rösta på i kommunvalet om det vore val i dag. S går framåt mest, plus 7,2 procent. S, V och MP fick tillsammans 52,8 procent av rösterna.

Undersökningen pekar därmed på ett maktskifte i Norrtälje som har haft borgerligt styre de senaste 16 åren.