Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen över för nyckelspelaren

Det blir ingen hockey i vinter för Rimbo Hockeys forne poängkung Patric Tenggren. Hjärnskakningen från förra säsongen gör sig fortfarande påmind.– Givetvis ett jobbigt och svårt beslut att ta, men absolut nödvändigt, säger forwarden till klubbens hemsida.

Annons

I seriepremiären mot Österåker 2013 drabbades Patric Tenggren i Rimbo Hockey av en hjärnskakning sedan han tacklats mot huvudet i slutskedet av matchen. Hjärnskakningen höll honom borta från spel under en lång tid, totalt blev det bara fyra matcher för Tenggren under förra säsongen.

När Rimbo gick på is i måndags var forwarden med, men träningspasset kändes inget bra för Tenggren som nu ger upp säsongen.

– Jag har tagit beslutet att ta en paus från ishockeyn i vinter och försöka bli helt återställt till nästa säsong. Det är givetvis ett jobbigt och svårt beslut att ta, men absolut nödvändigt, säger Patric till klubbens hemsida.

– I vardagen fungerar allt bra, jag kan jobba och leva ett helt normalt liv, men när jag anstränger mig får jag huvudvärk ganska omgående. Och jag vill inte ta några onödiga risker. Hälsan går först.

Rimbos nye tränare Christer Westerlund:

– Givetvis mycket tråkigt, men samtidigt ett helt förståeligt beslut. Jag har full förståelse för Patrics beslut och hoppas att han kan komma tillbaka till ishockeyn i framtiden.

Under fjolårssäsongen var Tenggren med i Rimbos bås under matcherna, något liknande kan bli aktuellt även denna säsong.

– Vi har pratat lite löst om att han kan hjälpa till runt träningar och matcher, men ingenting är bestämt ännu. Patric är en person med karaktär och ett starkt ledarskap, så hans närvaro och kunskap skulle vara till stor fördel för såväl laget som föreningen, säger Westerlund.

Patric Tenggren återvände till Rimbo säsongen 2012/2013 efter fyra säsonger i Almtunas juniorlag och Tierp. Forwarden blev poängkung direkt i återkomsten, Tenggren stod för 28 mål och 39 assist på 33 matcher säsongen Rimbo tog klivet upp till division 2 2013.

Rimbo kan dock ha en ersättare på plats inom kort. Förre Norrtälje IK-centern Mikael Zetterström, senast i division 1-laget Väsby, har tränat med laget under veckan och är enligt källor till NT-sporten nära att skriva på för klubben.