Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sång och dans i fullsatt park

Årets första H’allsång i Societetsparken lockade storpublik på onsdagen. – Det är ett lyckat koncept, säger Per-Ola Eklund, arrangör och allsångsledare.

Annons

Det var fullsatt i Societetsparken när Roslagens egen allsång drog i gång för sommaren. Som vanligt var det de lokala kulturprofilerna Per-Ola Eklund och Michael Blum som stod som värdpar. Tillsammans höll de i allsången och tog emot en blandning av artister och gäster. 

En av kvällens gäster var den kände dansaren, och numera Norrtäljebon, Tony Irving.

– Jag är usel på att sjunga, så jag tänkte att vi skulle dansa i stället, sade han och fick med hela publiken i ett danspass.

En av dem som hade tagit sig till parken för att ta del av evenemanget var Birgitta Nyström som bor i Norrtälje.

– Det är ett roligt evenemang och väldigt vackert väder, säger Birgitta Nyström.

Det är för sjätte året i rad som Kultursparken arrangerar H’allsång i parken – Norrtäljes egen motsvarighet till Allsång på Skansen.

– H’allsång har blivit ett eget begrepp, vilket är väldigt roligt. Vi kör vårt koncept med traditionella allsånger med betoning på Roslagen blandat med roliga inslag, säger Per-Ola Eklund, som utgör den ena hälften av värdparet.

Per-Ola Eklund tror att H’allsång i parken har blivit så populärt eftersom det passar för alla åldrar och eftersom det finns en igenkänningsfaktor.

– Vi har kört med samma form sedan starten, vilket är ett lyckat koncept. Folk känner igen sig, säger han.

H’allsång i Societetsparken hålls vid tre tillfällen i sommar, tre onsdagar i rad.