Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samverkan och strategi behövs för gymnasiet

”Norrtälje bör skaffa sig en mer långsiktig planering och framförhållning och utveckla strategier för gymnasieskolans utveckling gärna i samverkan med omkringliggande kommuner.” Citatet är från KPMG:s rapport som beställts av kommunens revisorer.

Annons

Vi noterar med djup tillfredsställelse att utvecklingen av Rodengymnasiet är på rätt väg med en förbättring av ledning och styrning på olika nivåer. Vi är kritiska mot den planlöshet som tidigare har präglat den borgerliga majoritetens politik. Man har inte haft strategier för att nå målet, eftersom man inte har tydliggjort vad man vill och vilka visioner man har.

Det har varit erbarmligt dåliga signaler till de potentiella eleverna om vad man vill med skolan. Vi saknar samarbete med grannkommuner som revisionsrapporten föreslår – och ett närmare samarbete med övriga gymnasieskolor i kommunen. De får inte ses som motspelare utan medspelare på arenan. Ju större utbud vad det gäller inriktningar och orter, desto bättre för våra ungdomar. Men då måste det också finnas en gedigen samverkan.

Utbildningsnämnden ska verka för en helhetssyn på skolutbudet för ungdomar och vuxna i Norrtälje. Det verkar den borgerliga majoriteten ha ”glömt”.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel