Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saluhall med närproducerad mat ett annat alternativ

En saluhall med närproducerad mat är det andra heta alternativet för konsthallen.

Annons

– Vår idé är att få igång handel med råvaror från Roslagen tillsammans med en bistro som förädlar maten, säger Bertil Dufbäck, en av de entreprenörer som står bakom idén.

Tanken är att ha ett samarbete med de lokala producenterna i Roslagsmat.

– Vi tänker närproducerat, gärna ekologiskt, med kött, marmelader, honung och delikatesser, det finns ett bra sortiment, säger Bertil Dufbäck.

Samtidigt kräver satsningen investeringar i lokalerna, med bland annat utrustning. Bertil Dufbäck efterlyser ett ställningstagande från kommunens sida.

– Vi är inte riktigt beredda att bara ta över en lokal, det handlar om stora investeringar. Det är tveksamt om vi går in med hull och hår utan att veta om kommunen verkligen vill ha en saluhall, säger han.