Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sakfrågan – hedersrelaterat våld - måste vara i fokus

Det verkar som att problemet för Gunnar Kjelldahl i hans senaste replik inte är mitt engagemang mot hedersrelaterat våld och förtryck utan snarare min partitillhörighet. Lägg märke till att han utgick från att mitt engagemang i en fråga, nämligen hedersrelaterat våld och förtryck, betyder att jag inte bryr mig om andra områden, läs mäns våld mot kvinnor. Fokus flyttas direkt från huvudbudskapet – det vill säga att vi har en situation där så många som 240 000 barn och unga kan leva under hedersrelaterat förtryck – och att detta måste lösas.

Notera att Gunnar Kjelldahl även använder sig av en ”skjut budbäraren”-retorik, det vill säga att det jag skriver är riktigt i sak, men eftersom jag har fel partitillhörighet ska jag misstänkliggöras för att just jag lyfter det. Förlorarna på ett sådant retoriskt lågvattenmärke är debattklimatet och möjligheten att komma framåt i viktiga frågor.

Som tur är fortsätter kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck, utan skygglappar oavsett om Gunnar Kjelldahl är med på tåget eller inte.

Andrea Kronvall (SD), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel