Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till fler alkoholtillstånd

Annons

"På gatorna gick folk omkring och drog från krog till krog", Den schlagern från 1960-talet av den engelske text- och musikförfattaren Ed McCurdy, som Cornelis Vreeswijk skrev en svensk text till, verkar handla om vår lilla småstad, Norrtälje år 2018.

För nu finns det hur många krogar som helst i Norrtälje, vilket Cornelis Vreesvijk då redan hade en vision om, då sången måhända skrevs med vår småstad i tankarna. Den sköna idyllen som en gång fanns bryts ner alltmer och man drunknar i alkohol, men även annat missbruk, då narkotikan bland ungdomen ökar oroväckande.

Jag menar att nya restauranger växer upp som svampar ur jorden, som samtliga får beviljad alkoholservering verkar det som. Det är alltså de styrande i vår kommun, miljö och hälsa (?) som på löpande band säger ja till de flesta av krogar som anhåller om alkoholtillstånd.

Man borde lägga sig i besluten och be de styrande att dra åt svångremmen och säga nej! Nej, jag ser inget positivt med alkoholen, då man så gott som varje dag läser i Norrtelje Tidning om våld av olika slag, i så väl som familjer som ute på krogar. Oftast läser vi att våldet skett i samband med alkoholförtäring. Att tänka på dessa fasansfullt allvarliga följder som alkoholen ger är något som både du och jag kan påverka!

Jag skriver detta i syfte att jag vill få oss medborgare att reagera och inse allvaret. Jag själv vill inte vill stå med armarna i kors och bara stå och se på då någon far illa, jag menar att det kan lika väl ha varit du eller jag som sitter med flaskan på parkbänken och ser hur de flesta bara nonchalant går förbi …

"I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde om en nykter jord och alkoholen var slut!"

Thomas Sving, ordförande Roslagens Hopp, IOGT-NTO Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons