Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så vill S satsa på Hallstavik

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Under första majfirandet presenterades fem punkter som Socialdemokraterna vill satsa på om de kommer till makten.

Under torsdagen inledde Socialdemokraterna sitt första majfirande i Folkets hus, Hallstavik. Att firandes inleddes just där fick sin logiska förklaring då Christer Hallingström, ordförande för (S) i Häverödal, presenterade ett fempunksprogram för just Hallstavik. Följande vill (S) satsa på om de får makten:

1. Inrätta ett medborgarkontor för att kunna erbjuda bättre lokal service med utrymme för bland annat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

2. Bygga ett nytt inomhusbad i Hallstavik för att kunna ge full service i kommunen.

3. Göra det möjligt för nya företag att etablera sig genom att erbjuda mer industrimark och förbereda för fler jobbtillfällen.

4. Bygga fler hyresrätter i Hallstavik.

5. Starkare stöd för föreningslivet i Hallstavik genom till exempel ekonomiskt stöd och kunskap.

– Det ensidiga mantrat som pågått under de senaste två mandatperioderna gör att vi vill rikta in strålkastarljuset mot Hallstavik och på så sätt minska klyftorna mellan människor och orter i Norrtälje, säger Ulrika Falk, oppositionsråd.

Fempunktsprogrammet är grundat på medborgares åsikter och förslag på förändringar som har inkommit under tre olika insamlingstillfällen sedan förra sommaren. Att det blev ett fempunktsprogram har sin förklaring.

– Vi ville inte ha 20 punkter, utan fem genomarbetade som vi kan presentera och titta människor i ögonen och tro på att vi kommer kunna genomföra, säger Aleksandar Srndovic, ordförande för Pappers i Hallstavik.

Fortsatt är jobbskapandet den viktigaste frågan för (S) i Norrtälje.

– Fler jobb är en förutsättning för att vi ska kunna genomföra samtliga fem punkter, menar Ulrika Falk.

Fempunktprogrammet möttes av positiva kommentarer från åhörarna i publiken.

– Det kändes som att många tyckte att det var bra punkter som behöver drivas politiskt, säger Christer Hallingström.