Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så vill hon få fart på näringslivet

Enklare handläggning, bättre företagsklimat och entreprenörskap i skolan. Det är några saker som kommunens nya näringslivsutvecklare tänker jobba för.

Annons

Cecilia Holmgren har bara varit i tjänst ett par månader, men börjar redan känna sig hemma i Norrtälje som var en helt ny bekantskap för henne.

– Det är en väldigt vacker stad, jag föll för den direkt, säger Cecilia som i och med flytten bytte Norrlands inland mot betydligt mer expansiva Norrtälje.

– Norrtälje har en enorm potential och kan dra nytta av den starka tillväxten i Stockholm. Men vi måste jobba för det också.

Arbetet som näringslivsutvecklare handlar till stor del om att lyssna på kommunens företag och bidra till att underlätta deras kontakter med kommunen.

– Vi försöker sätta fokus på förenkling i stället för att hjälpa. Det ska vara enkelt att söka till exempel bygglov, säger Cecilia Holmberg som också tycker det är viktigt att förbättra företagsklimatet.

– Då kommer det bildas fler företag och de som finns kommer kunna växa. Det är ju tack vare företagen som vi har råd att hålla med skola och annan omsorg.

Ett område som Cecilia Holmgren ser utvecklingspotential i är hur skolorna arbetar med entreprenörskap.

– Ungt företagande är ett bra exempel, men det finns säkert mer att göra.