Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så var vädret under 2013

Minns ni vädrets växlingar under förra året?

Annons

Väderstationen på taket till Norrtälje Energis lokaler har en del besked att ge. Därifrån levereras statistik om temperatur, nederbörd och vindstyrkor.

– Vi har stationen för att kunna ge våra kunder väderinformation, säger Sören von Perner, elhandelsansvarig vid det kommunala energibolaget.

Han vet att tjänsten på hemsidan är uppskattad. Det gäller också bilderna från den webbkamera som visar en bild per minut året om för att ge besked om väderläget i Norrtälje.

– Det är den del av vår hemsida som är mest välbesökt.

Sommarstugeägare, som vistas på annat håll vintertid, är en kategori som nyttjar tjänsten.

Väderstationen i Norrtälje har varit i bruk sedan i oktober 2008. Tyvärr har en del av informationen sedan dess gått förlorad. Men värdena för 2013 går ändå att jämföra några år bakåt i tiden och av de jämförelserna framgår att fjolåret trots allt inte var särskilt extremt. 2010 hade både varmare och kallare dagar och nätter och 2012 var mer nederbördsrikt.

Den lokala väderrapporteringen från Norrtälje går också att följa via www.norrteljetidning.se.