Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så var Rådmansökonserten

Våga visa vem du är. Och sluta aldrig leka. Sång, musik och humor bär fram det sympatiska budskapet i The show must go on, Rådmansökompaniernas nya föreställning i kyrkan.

Annons

Vem är du bakom masken? Frågan ställs av en clown med röd näsa i Rådmansökompaniernas nya show, som spelades i kyrkan i går. Clownen lyckas inte så bra med alla trick och vänder sig direkt till publiken med sin fråga: Vem är du egentligen?

The show must go on kretsar kring frågor om vilka val vi gör och att våga visa vilka vi är. Det är en trivsam och lekfull föreställning, där budskapet bärs fram av sång, musik, sketcher och humor. I tidigare föreställningar med Rådmansökompanierna har barnen fått bära upp jorden och avslöja tidstjuvar. Den här gången har barnen fått nog.

”Varför är det alltid barnen som ska rädda världen”, undrar några av ungdomarna på scenen.

De tänker inte hjälpa de vuxna en enda gång till. I stället kräver de att de vuxna tar ansvar och visar vilken väg de ska gå. De får en del förslag, som framförs i humoristiska scener, där det handlar om allt från att rädda världen med hjälp av Hamlet till att satsa på lite mer action. Eller att våga gå sin egen väg, som de två byggjobbarna som kör ett dansnummer till The time of my life när de har rast.

Föreställningen innehåller mycket sång och musik, med det fem man starka livebandet som motor. Titeln är hämtad från Queens The show must go on, som får inleda föreställningen i den fullsatta kyrkan. Sedan följer en rad kända låtar, som vävs ihop med teaterscenerna.

Sebastian Norrby sprider energi i Orups Du tar inte min Mercedes och gör en stämningsfull version av Elton Johns Border song. Dessutom blir det både Abba, Sparvöga och lite Supertramp.

Showen återkommer till frågor om vilka vi är och att våga gå våra egna vägar, med Kent Anderssons ord om att bära en vinge vi inte kan flyga med, som ett av inslagen.

Det handlar om självkänsla, säger Eva Kronvall, som leder kompanierna tillsammans med Åsa Norrby.

Men hur kokar man självkänsla, undrar ungdomarna, och tar fram en gryta som får puttra med nyfikenhet, kreativitet, mod och kärlek som några av ingredienserna. Till sist mynnar showen ut i en bubblande hyllning till lek och gemenskap, med färgglada ballonger, fantasifulla vingar och Stevie Wonders For once in my life.

Det är ett sympatiskt budskap, som förs fram av en ensemble. som själva har hittat både lek och glädjen.