Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så var Parszyks show på Kärleksudden

Peruker, schlagerlåtar och skruvade figurer. Showen ”2 korta och 1 lång” bjuder på lättsam sommarunderhållning.

Annons

Inramningen är så somrig den kan bli. Ljumma vindar, grönska och glittrande vatten nedanför scenen vid Kärleksudden. Där hälsar Pernilla Parszyk, som bor i Norrtälje, publiken välkommen med ett glatt ”Härligt att vara här och spela hemmavid”.

Sen rullar premiären av showen ”2 korta och 1 lång” igång, med sin blandning av musik, sketcher och monologer.

Pernilla Parszyk och Carina Perenkranz har blivit kända som reklamduon Judit Judit. Här showar de med stora peruker, snabba klädbyten och Juditlåten ”C´mon Däns”. Det är fartfyllt och avspänt humoristiskt när de släpper loss på scenen.

Artisten Erik Linder får presentera sig med ”Come fly with me”, men påpekar att den egentligen inte ingår i showen. Där är det somrig schlager som står på spellistan med uppmaningar till publiken att sjunga med.

Hela showen bygger mycket på publikkontakt, både när kommentarer bollas iväg från scenen och när artisterna rör sig bland borden på uteserveringen. Mellan musiknumren spelar Pernilla Parszyk och Carina Perenkranz upp sketcher, ofta med hårt skruvade figurer.

Carina Perenkranz dyker upp som överförfriskad servitris, medan Pernilla Parszyks rollfigur Hasse håller en lång utläggning om hur det kan gå om inte alla följer hans direktiv. Mest aktuell känns Pernilla Parszyks monolog om hur alla ska vara en enda stor familj, fast kanske inte de där som inte är precis som vi...

Roligast blir det när Carina Perenkranz gör en absurd och hemsnickrad översättning av den välsignelse som Pernilla Parszyks engelsktalande pastor uttalar över Kärleksudden. Inför premiären sade Pernilla Parszyk att den röda tråden i showen är det somriga innehållet. Så känns det också.

Det är en varierad show, som delats upp i tre set. Den första delen känns lite väl kort, tre nummer och sedan paus är aningen snopet. Men de båda andra delarna är längre och mer välmatade. ”2 korta och 1 lång” spelas utomhus, med publik både framför scenen och vid serveringens bord.

Stämningen är tillbakalutad och avspänd, när Carina Perenkranz, Pernilla Parszyk och Erik Linder rör sig mellan sketcher och kända låtar.

Visst spretar det och är lite ojämnt här och där, men ”2 korta och 1 lång” fungerar ändå bra som charmig och trivsam sommarunderhållning. Helgens premiär följs av föreställningar hela sommaren.