Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så svarade politikerna på Rimbofrågor

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Krävde snabba och raka svar på tisdagens politikermöte i Långsjöskolan.

Annons

– Vi vill inte veta av något tjafs er politiker emellan. Det tolererar vi inte. Vi vill ha korta och raka svar.

Med de orden inledde Hans Alfredsson från intressegruppen Rimbo Framtid politikermötet i Långsjöskolans matsal på tisdagskvällen. Närmare 100 personer - politiker från samtliga partier i kommunfullmäktige samt Roslagens oberoende parti, Roop inräknade - hade slutit upp.

Och politikerna löd order.

I osedvanligt snabb och effektiv takt under Hans Alfredssons hårda och samtidigt provocerande, men rättvisa ledning, fick alla partier chans att ge sin syn på hur de vill förbättra för Rimboborna om de vinner valet i höst.

De fick svara på frågor om bland annat ungdomsbostäder, Bålbroskolans framtid, vänthall, väg 77, heltidsbemannad polisstation, cykelvägar, Västertorpsvägens ihopkoppling med Rånäsvägen, äldreomsorgen och tåg till Rimbo?

Och alla var översvallande positiva till Rimbo som samhälle.

– Rimbos läge är förbaskat bra, slog kommunalrådet Kjell Jansson, M, fast.

MP:s Ingrid Landin berättade om sin vision om pendeltåg till Rimbo, om mängder med nya bostäder och invånare och många nya arbetstillfällen.

När det gäller frågan om ny dragning av väg 77 och lösning av trafikproblemen på orten sammanfattade oppositionsrådet Ulrika Falk, S.

– Det måste lösas oavsett hur det går i valet.

Att Roslagsbanan ska förlängas till Rimbo var alla partier också i princip överens om. De skulle förutom tidsvinster för pendlare ge miljövinster.

– Det ska nämligen vara moderna tystgående och snabba tåg. Inga veterantåg, påpekade Berit Jansson, C.

När det gällde frågor om Bålbroskolan ska rivas eller restaureras, får vi däremot vackert vänta till utredningen i frågan är klar.

Men om det blir nybygge kan kanske orten till och med få en egen scen likt den på Roslagsskolan i Norrtälje. Något som Kulturskolans Bengt Hilding efterlyste.