Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska utländska turister lockas hit

Destinationsbolaget Visit Roslagen inleder ett samarbete med semesterhusförmedlaren Novasol. Målet är att locka fler utländska turister.

Annons

Novasol har funnits i Sverige sedan 1990 och är en av de största semesterhusförmedlarna med cirka 16 miljoner årliga besökare på hemsidan som finns på 18 språk. Den största marknaden har Novasol i Tyskland och företaget tror att det finns stora möjligheter att locka många utländska turister till Roslagen.

– Vi har tidigare inte haft några hus till uthyrning i Roslagen, men det är ett område vi tror mycket på, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef på Novasol.

Förhoppningen är att de innan årets slut ska ha hittat 150 semesterhus och stugor att hyra ut.

Gisela Norén, vd på Visit Roslagen, tror samarbetet kommer gynna regionen.

– Vi har inte någon organiserad stuguthyrning under vårt paraply i dag och att samarbeta med några som är duktiga på det känns helt rätt, säger hon.

Under sommarmånaderna råder det brist på bäddar i Roslagen, men med marknadsföring mot husägarna hoppas Novasol och Visit Roslagen att det ska bli ändring på det. För att hitta intresserade kommer det bland annat att skickas ut brev till husägare.

– Uthyrning kan vara bra även för husägarna, men att det kommer hit fler turister gynnar många näringar, säger Gisela Norén.

FOTO: HASSE HOLMBERG/TT