Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska unga få det bättre i Norrtälje

Bostadsbristen är det största problemet för Stockholmsregionens framtida utveckling, fastslog Stockholms handelskammare under Norrtälje näringslivsdag i går.

Annons

Näringslivsdagen är ett återkommande arrangemang där Stockholms handelskammare tillsammans med lokala företag diskuterar utvecklingsfrågor. Under tisdagen presenterade Stockholms handelskammares policychef Fredrik Johansson en rapport från en undersökning som handelskammaren gjort bland unga i Stockholmsregionen. Där framgick att bristen på bostäder utgör det klart största hotet för regionens utveckling.

– Där är Norrtälje attraktivt, eftersom bostäderna här är billigare och pendlingsmöjligheterna goda, menar Göran Brocknäs från handelskammaren.

Under näringslivsdagen deltog unga Norrtäljebor och personer som är insatta i frågor som rör unga för att i paneldiskussioner berätta hur sirtuationen för dessa ser ut här.

Förutom bostäder är utbildning en viktig fråga för utvecklingen enligt handelskammaren. Enligt deras uträkningar kommer det att saknas 73 000 högutbildade att saknas i Stockholmsregionen.

– Ska vi bidra till att få fram dem måste vi höja utbildningsnivån i kommunen, sa Ulf Linderholm från Campus Roslagen.