Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska busstrafiken förstärkas i Norrtälje

Nobina, som kör SL-trafiken i Norrtälje, slår rekord i nöjda kunder. Resenärerna kan bli ännu gladare. Landstingets trafikförvaltning skissar just nu på förstärkningar av busstrafiken i kommunen.

Annons

Trafikområde Norrtälje har de nöjdaste kollektivresenärerna i Stockholms län. Bussföretaget Nobina brukar snitta på 85 procent, men i december steg kundnöjdheten till 90 procent.

– Det är den högsta siffran hittills i SL:s historia, säger Daniel Brinck, Nobinas trafikområdeschef i Norrtälje.

Norrtäljetrafiken toppar även SL:s tabell för utförd trafik. Nobina genomför 99,94 procent av resorna i området.

– Vi ställer bara in 10-12 turer i månaden. Andra entreprenörer i länet ligger kring 100-150 inställda resor, säger Daniel Brinck.

Det kan bli fler turer att hålla ordning på framöver. Landstingets trafiknämnd, som styr SL-trafiken, går just nu igenom en diger bruttolista på möjliga trafikförändringar i länet i samband med att den nya tidtabellen införs i december i år. Några idéer för Norrtäljeområdet är att linje 686 ska dras över Arninge och att stadstrafiken i Norrtälje utvecklas så att den bättre passar ihop med Stockholmslinjen 676.

Daniel Brinck påpekar att det bara handlar om förslag.

– Vi för en ständig dialog med SL och Norrtälje kommun om trafiken. I höst tar SL beslut om nästa års tidtabell, säger han.