Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska bilvandalerna stoppas

Politiker mobiliserar mot ökande skadegörelse på pendlarparkeringar.

Annons

S-politikern Kristian Krassman fick nyligen bilen slangad. Det skedde på en av kommunens pendlarparkeringar. Men han är inte ensam om att ha blivit utsatt. Representanter från både kommunen och landstingets trafiknämnd har nu träffats för att prata om den skadegörelse som sker på pendlarparkeringarna. De värst utsatta i kommunen är de i Rösa, vid Campus och i Ledinge.

Nyligen fick Kristian Krassman sin bil slangad på 60 liter bensin. Tidigare har han fått sin bil uppeldad i Ledinge.

– Vår kommun är en pendlarkommun. Man måste kunna känna att man har sin bil i trygghet, det kan man inte nu. Något måste göras åt det här problemet, säger han.

Fler exempel finns. En rapport som kommunen tagit fram visar att skadegörelserna är otaliga. Nu har ett första möte i kommunen skett med trafiknämnden. Oppositionsrådet Ulrika Falk (S) var med, tillsammans med kollegorna Kjell Jansson (M) och Berit Jansson (C).

– Vi var överens om att vi måste åtgärda problemet skyndsamt, säger hon.

Kommunens Tom Johansson har nu fått till uppgift att göra en inventering av parkeringarna.

– Sedan kan vi titta på föreslagna åtgärder. Det kan vara att bättre belysning måste till, säger Falk.