Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så säljer du prylar på nätet

Funderar du på att sälja den där fonduegrytan du fick i julklapp? Eller vill du blev av med din gamla stereo? Olof Engfeldt, copywriter i Norrtälje, lär dig några knep hur du når ut till köparna.

Vad ska man tänka på när man skriver en annonstext för oönskade julklappar?

– Börja alltid annonsen med den viktigaste och mest säljande informationen, fortsätt med det näst viktigaste och jobba dig sedan vidare tills du sagt det du vill säga. Tänk dig in i köparens situation, vad gör köparen intresserad? Varför ska köparen kontakta just dig? Gäller det en oönskad julklapp kan ju bra argument vara till exempel att grejen är ny och oanvänd, att det finns ett inköpskvitto, att den säljs nedsatt med ett visst antal procent jämfört med nypris, att garantin fortfarande gäller och så vidare, säger Olof Engfeldt.

Är det bra att hålla texten kort, eller ska man vara detaljerad, vad anser du?

– Det beror på vad det gäller. Dyra saker är kunder generellt sett beredd att läsa längre texter om, men håll texten kort om du ska sälja någon billig grej. Det är inte fel med långa reklamtexter – men de fungerar bara om texten genomgående innehåller sånt som är intressant för köparen, säger Olof Engfeldt.

Hur får man till en bra rubrik i annonsen?

– Försök att få till en rubrik som både talar om vad du har att sälja – samtidigt som den innehåller något intressant och säljande, säger Olof Engfeldt.