Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så reagerar folk på hamnvisionen

Alla tycker något om det förslag om hur hamnområdet ska bebyggas som presenterades i torsdags.

Annons

Enligt den vision för Norrtälje hamn som politikerna presenterade i Norrtelje Tidning på torsdagen ska det byggas bostäder för runt 5 000 personer på det vattennära området. På de sociala medierna finns både ris och ros så här dagen-efter.

På Norrtelje Tidnings facebooksida, skriver till exempel Jessica Gustafsson att hon tycker att det är väldigt bra att det händer något med hamnen. Den är idag så tråkig och oattraktiv och hamnen behöver fixas till.

– Om den fixas till tror jag det lockar till mer liv och rörelse i stan.

Johan Sillèn Fint slår på samma sida fast att han tycker att det är fint med den öppna kajen.

– Det behövs mer folk i Norrtälje. Så butikerna överlever.

Men förslaget får även kritik. Roslagens oberoende parti Roop tycker att det är alltför svulstiga planer. De har ett eget förslag där hamnområdet bland annat ska inrymma färre och billigare bostäder samt ett marint centrum.

– Med plats för fiskebutik, båtförsäljning, gästhamn och kajplatser för skärgårdsbåtar.

Politikernas visioner är också att barnfamiljer ska bo i det nya bostadsområdet. Det tror inte landstingspolitiker Lennart Rohdin att barnfamiljer i Norrtälje kommer att ha råd med.

– Det är ändå en av kommunens dyraste markområden, säger han.