Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket sänks toppchefs lön

Anna Josefsson, vd för kommunala Norrtälje Energi AB, får sin lön sänkt efter nya förhandlingar.

Annons

– Det är samma avtal som tidigare, men en annan summa, säger styrelsens ordförande Jonny Degerman (FP).

Ny lön från den första januari blir 90 000 kronor i månaden.

Anna Josefssons lön har diskuterats sedan förra hösten. Då blev det känt att hon fått en ovanligt generös löneförhöjning. En höjning med 25 procent på två år, från 80 000 kronor i månaden 2010 till 100 000 kronor. Jonny Degerman höll i löneförhandlingarna på egen hand och någon information till de övriga ledamöterna i styrelsen lämnades aldrig.

– Jag vill inte frånsäga mig ansvaret. Jag hade kunnat göra det här på ett smidigare sätt, säger han.

Josefssons höga lön fick bland andra kommunalrådet Kjell Jansson (M) att reagera. Han var kritisk mot att en vd vid ett kommunalt bolag skulle ha högre lön än kommundirektör Per Nordenstam, som tjänar 95 900 kronor i månaden. Energibolagets styrelse försökte hitta en lösning, men omförhandlingarna av vd-lönen med en facklig organisation ledde inte till något resultat.

I stället vände sig energibolagets styrelse till moderbolaget, Norrtälje kommunhus AB, (NKAB) och bad om råd. Per Nordenstam, som är vd för NKAB, har varit engagerad och därefter har styrelsen i energibolaget arbetat fram ett förslag på en ny lönenivå som styrelsen kan acceptera.

Nu är det nya avtalet även underskrivet av Anna Josefsson. Jonny Degerman har i sin tur under resans gång tagit reda på vad vd:ar vid andra kommunala energibolag tjänar. Han tycker fortfarande att en månadslön på 100 000 kronor är acceptabel.

– Ska vi ha en kompetent vd i energibolaget så måste vi betala marknadsmässiga löner, anser han.

Degerman hänvisar också till att bolagets förre vd, Alf Nyström, hade 100 000 kronor i lön från och med den första januari 2010. En ny vd skulle innebära en nystart. Till hennes uppgifter hör, enligt Degerman, att omforma och få ordning på rutiner och arbetssätt i ett bolag som gått mindre bra under en längre tid.

Jonny Degerman reagerar också mot att han, trots ihärdiga försök, inte lyckats få fram något dokument om hur en ordförande i ett kommunalt bolag ska sköta löneförhandlingarna.

– Och ledamöterna i styrelsen har också ett eget ansvar att ta reda på saker, säger han.

Anna Josefsson vill inte kommentera uppgörelsen. Inte heller Håkan Jonsson (S), vice ordförande i energibolagets styrelse, vill lämna några kommentarer.

Josefssons avtal

Anställningsavtalet med Anna Josefsson tecknades den fjärde oktober 2010.

Av avtalet framgår att Josefsson ska ägna hela sin arbetstid åt bolaget. Eventuella bisysslor ska godkännas.

Lönen inkluderar ersättning för övertidsarbete.

Anna Josefsson har rätt till tjänstebil. Bolaget ska också tillhandahålla fri mobiltelefon, dator och fritt internet i hemmet.

En ömsesidig uppsägningstid om sex månader gäller.