Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket ökar näthandeln

Statistik visar hur antalet levererade paket som köpts på nätet ökat under 2013 jämfört med 2012.

Förra året handlade svenskarna för 37 miljarder kronor på nätet. Det är en ökning på 17 procent jämfört med 2012. Norrtälje följer med trenden där antalet paket per hushåll gick från 8,7 till 9.

– Det som har hänt på senare år är att e-handeln blivit mycket bredare. Hälsoprodukter och byggvaror har ökat mycket, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på PostNord.

Han tror att e-handeln kommer utgöra 30 procent av den totala konsumtionen inom tio år. Samtidigt kommer samspelet mellan fysiska och digitala butiker bli allt större, så kallad ”omnichannel retail”.

– Tidigare har näthandeln och butikerna stått för sig själva. Nu ser vi att kunderna rör sig mellan olika kanaler för att söka information eller handla varor, säger Arne Andersson som tror att företag som kan integrera fördelen med fysisk försäljning och nätets styrkor är de som kommer lyckas bäst i framtiden.

En av de största ombuden för postens paketservice är Ica Norrköp i Norrtälje.

– Visst märker vi att pakethanteringen ökat över tid. Kring jul var det väldigt mycket för oss att göra, säger Susanne Johansson, postansvarig på Ica Norrköp.