Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket fick din förening av Svenska Spel

Spelbolaget delar ut 315 000 kronor till ungdomsidrotten i Roslagen.

Annons

Varje år delar Svenska Spel ut 50 miljoner till ungdomsidrotten i Sverige. I dag, den 25 oktober presenterade spelbolaget hur pengarna fördelades. Totalt går pengarna till 6 365 föreningar i 69 idrotter.

Hur pengarna fördelas bestämmer Svenska Spels kunder. De har kunnat välja vilken förening de vill stötta, och om de vill stötta någon specifik sektion i föreningen.

I Roslagen får 87 föreningar dela på ungefär 315 000 kronor. Hur mycket just din förening fick hittar du här.

Tre Hallstaviksföreningar fick mest pengar. Rospiggarna SK:s motorcykel- och snöskotersektion fick 39 274 kronor.

– Det var en överraskning.  Jag blir riktigt glad och det tackar jag för, säger Rospiggarna SK:s ordförande Lennart Thoresson.

– Det är behövliga pengar, vi ska starta en ungdomssektion och då blir det ungefär 40 000 kronor dit.

Näst mest gick till Midas IBK: 32 220 kronor.

– Helt otroligt, det känns fantastiskt. Otroligt kul att få det extra stödet till föreningen. Vi har en del att hål att stoppa i. Vi håller på att uppdatera våra matchställ så det kommer gå en del pengar dit. Men även till träningstider, säger Midas IBK:s ordförande Anders Nilsson.

– Jag vill ge ett extra tack till alla privatpersoner som valt att stötta Midas genom sina spel och ett till Stefan Lindholm som bedriver spelbutiken i Hallstavik. Han har gjort ett jättejobb för oss.

Tredje mest fick Hallsta IK:s ishockeysektion: 20 833 kronor.

– Det var roligt, det hade jag ingen aning. De pengarna behöver vi verkligen så det var en riktigt glad nyhet, säger Lillemor Karlsson, ordförande i Hallsta IK:s ishockeysektion. 

För mer information om hur Svenska Spels stöd till ungdomsidrotten fungerar, läs här (OBS! extern länk)