Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så minns vi vår kollega Sven-Erik Kallin

Norrtäljebon och NT-medarbetaren Sven-Erik Kallin, som försvann i augusti, har påträffats död. Han hittades utomhus i Norrtälje kommun. Polisen misstänker inget brott.
Vi minns honom som en lojal, engagerad och hjälpsam kollega, skriver arbetskamraterna.

Lojal. Entusiastisk. Omtänksam. Plikttrogen. Och glad, med ett äkta och smittande skratt.

Det är några av de ord som kommer till ytan när vi tänker på vår kollega Sven-Erik Kallin.

Han var omtyckt, både av oss arbetskamrater och av de kunder han hade kontakt med som säljare.

Så var han också ovanligt lojal och hjälpsam. Genuint snäll, helt enkelt.

När något tungt skulle lyftas var Sven-Erik där. När papperet hade fastnat i skrivaren var Sven-Erik där och redde ut trasslet. När kaffeautomaten krånglade var Sven-Erik där och löste problemet.

Gärna med ett "suveränt" som avslutande kommentar.

Sven-Erik Kallin började på Norrtelje Tidning år 2003, tidigare hade han arbetat på Roslagsjärn med Färg. Han blev snabbt en omtyckt och uppskattad annonssäljare, med driv och plikttrogenhet som ett par av sina kännetecken.

Han kom alltid i tid och var ofta kvar sist. På morgonen klev han in genom dörren med sviktande steg och matlådan i en kasse i handen. Vi är många som har delat lunchbord med Sven-Erik och hört honom röra sig nyfiket mellan olika samtalsämnen, ofta med mobilen till hands för att snabbt kunna googla fram en uppgift eller två.

Han var mån om att få med alla i gemenskapen. Slog sig ner bredvid nykomlingar och drog in dem i samtalet och såg till att ingen var utanför. Alla skulle ha en plats.

Han läste det mesta som redaktionen skrev och kommenterade ledare, sport, nyheter och kultur med samma entusiasm. Ofta med några uppmuntrande och berömmande ord.

Lojalitet är ett ord som återkommer när vi tänker på Sven-Erik. Det gäller inte minst de närmaste.

Han var oerhört lojal med sin familj. Rösten fick en särskild värme och stolthet när han pratade om familjen. Om tankar, planer och aktiviteter kring de som stod honom allra närmast.

Sven-Erik var också djupt förankrad i Norrtälje och Roslagen. Det verkade ibland som om han kände hela Norrtälje. Och att alla i Norrtälje kände honom. Ute på stan hälsade han på vänner och bekanta till höger och vänster. Alltid glad. Alltid med ett leende.

Sven-Erik Kallin försvann från sitt hem tidigt på morgonen den 13 augusti, dagen innan han skulle fylla 59 år. Beskedet väckte förstämning och oro i vida kretsar, men också ett stort engagemang i sökandet efter honom.

Vi har nu nåtts av det sorgliga beskedet att Sven-Erik har hittats död. Han lämnar ett stort tomrum efter sig på vår arbetsplats. Han var en strålande ambassadör för Norrtelje Tidning och en uppskattad arbetskamrat. Vi saknar honom mycket.

Våra varmaste tankar går nu till hustrun Agneta och de tre barnen.

Arbetskamraterna på Norrtelje Tidning