Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det för Norrtälje i medarbetarenkät

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Kommundirektör Per Nordenstam presenterar det årliga resultatet.

Annons

I veckan presenterades Norrtälje kommuns årliga medarbetarundersökning. Kommundirektören Per Nordenstam är nöjd med resultatet.

– Det känns jättekul att kunna presentera ett resultat som hamnar över snittet jämfört med andra kommuner, säger han.

Frågorna i årets undersökning genomfördes mellan 28 februari och 17 mars. 74 procent svarade på enkäten vilket motsvarar 1485 personer.

Anställda inom kommunen har fått skatta olika påståenden mellan siffran ett och fem där ett stämmer dåligt och fem stämmer allra bäst. Det finns en stor andel fyror i rapporten, det pekar på en positiv inställning till kommunen som arbetsgivare. Till exempel tycker 92 procent att deras arbete känns både meningsfullt och engagerande.

En stor del känner också att de kan utvecklas positivt inom sitt jobb. Däremot kunde förtroendet för kommunledningen varit bättre.

I år är nästan var tredje missnöjd med kommunledningen. Per Nordenstam tror att siffran till viss del speglar den politiska inställningen.

– Befinner man sig på vänsterkanten så kan ju det påverka hur man ser på en moderat ledning, säger han.

En fjärdedel av de kommunanställda har inte svarat alls. Varför?

– Jag har pratat med många om den här frågan och det finns inga exakta förklaringar. Jämfört med andra undersökningar av den här typen så är siffran ändå mycket bra, säger Nordenstam.

I år är frågorna nya och resultatet har därför ingen exakt referensmall. Resultatet kommer dock att utgöra underlag för åtgärder under 2015.

Det som kommunen nu ska jobba vidare med utifrån rapporten är topp-tre placeringarna inom de bästa och de sämsta områdena.