Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så går C till val i höst

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Hela kommunen ska utvecklas. Det slår Centerpartiet fast i sitt handlingsprogram inför kommunvalet i höst.

Annons

Centerpartiet värnar om småskolor, jobb och service på landsbygden. Samtidigt vill partiet utveckla Norrtälje stad och ytterligare fem orter: Rimbo, Hallstavik, Bergshamra, Älmsta och Edsbro.

– Vi ser ingen motsättning i detta. Stad och land måste samverka. En utbyggnad av Norrtälje stad är en fördel även för övriga kommunen, säger Berit Jansson och Anders Olander, gruppledare respektive ordförande för C i Norrtälje.

För att undvika att glesbygden glöms bort vill partiet landsbygdssäkra alla beslut som tas i fullmäktige.

– Kommunen måste noga analysera vilka konsekvenser besluten får för dem som bor och verkar på mindre orter, säger Anders Olander.

C vill införa flera dokument som säkerställer utvecklingen i kommunen, bland annat ett bostadsförsörjningsprogram och ett näringslivspolitiskt program.

– I dag är det exploatörerna som till stora delar styr var det ska byggas, säger Berit Jansson.

En dagvattenplan och satsningar på va-området finns också med i partiets handlingsprogram. Bland annat föreslås ett helt nytt reningsverk i Kapellskär. C slåss även för satsningar på kultur och fritid.

– Det är nödvändigt för att höja tillväxten och livskvaliteten, säger Berit Jansson.