Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så firas skolavslutningen hos dig

I Rimbo, Norrtälje och Hallstavik anordnas mängder av familjeaktiviteter under skolavslutningen.

Annons

I år satsar fritidsgården Punkten på aktiviteter för hela familjen vid Arkadiens badplats under dagen. Firandet sker i samarbete med skolorna Bålbro-, Viby- och Långsjöskolan samt Svenska kyrkan.

– Vi börjar med en familjepicknick och barn-walkabout vid Arkadiens badplats där vi ställer upp grillar. Senare på kvällen flyttar vi upp till Punkten, säger fritidsledare Lena Strömberg.

Dessutom kommer Hasse Andersson att köra alla som vill i höskrinda efter traktor. På kvällen blir det disco, trubadur, liveband och Club på fritidsgården Punkten. Kulturskolan i Rimbo står för musiken både under dagen och kvällen.

Norrtälje har följt Rimbos exempel och ordnar familjefest i Societetsparken. Skolavslutningen brukar innebära alkoholdebut för många ungdomar och för att ingen ska fara illa är målet att få ut många vuxna i kommunen under kvällen.

I Rimbo och Norrtälje hålls walkabouts med tipspromenad för vuxna på kvällen.

– Vi har lagt vår walkabout så man ska störa ungdomarna där vi av erfarenhet vet att de brukar sitta, säger fritidsledare Stefan Granqvist.

– Vi har fått jättemycket fina priser sponsrade från de lokala butikerna i Rimbo och hoppas att många ungdomar och vuxna är med under kvällen, säger fritidsledare Liselott Axh.

I Hallstavik drar nattvandringen i gång efter ett par års uppehåll. – Vi träffas vid utomhusbadet klockan 19. Om några fler vill vara med får de gärna kontakta mig innan via kyrkan, säger ungdomsledare Anders Hedbom.

Här är programmet:

Rimbo: Familjepicknick med ansiktsmålning, beachvolleyboll vid Arkadien kl. 13-15. Walkabout kl. 18-21 vid Punkten och Gläntan. Disco kl. 18-20, liveband kl. 20-22, Club kl. 22-23.

Norrtälje: Familjefest med hoppborg och deckarskola i Societetsparken kl. 15-18. Walkabout kl. 18-21.

Fest på U-huset kl. 16-00.

För åk 9 och äldre: Drogfri Club på Mobergs: kl. 21-02. (02.15 går gratisbussar från Mobergs hem till Hallstavik, Rimbo och Älmsta.)

Hallstavik: Utomhusbadet öppet med trekamp och DJ kl. 17-21 (kostar 25 kr per person). Musikalen ”All you need is love” kl. 21-22.

Info: www.norrtalje.se/ung