Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir bilen som ny

Vårsolen värmer och avslöjar att bilen sällan har sett så bedrövlig ut som nu. Lacken är solkig och rutorna smutsiga, interiören dammig och sätena fläckiga. Men det finns botemedel som får din bil i form igen.

Många tycker att en rekonditionering är värd vartenda öre. Bilen blir skinande fräsch och nästan som ny igen. En "rekond" innebär att man låter proffsen tvätta motorn och hela kärran utvändigt, vaxa och polera den med maskiner samt rengöra interiören och putsa fönstren.

Förutom sin kunskap har verkstaden tillgång till högtryckstvätt och andra redskap och arbetar även med medel och preparat som är strået vassare än vad man som privatperson kan gå och köpa. Vid en rekonditionering gasas interiören med bakteriedödande medel för att få bort odör efter till exempel husdjur, cigaretter och mögel och lacken konserveras, vilket gör att motståndskraften ökar och lacken behåller sin glans.

Sådant klarar knappast en vanlig bilägare av.

Gör självMen även om man inte kan hetvattentvätta klädsel och har tillgång till luktsaneringspreparat går det att få kärran vårfin. Genom att tvätta och vaxa bilen, gå över interiören, ta bort fläckar och putsa rutorna kommer man långt.

Så läs tipsen och sätt igång!

Men du, tvätta inte bilen på gatan. Förutom att kemikalier och tungmetaller rinner rakt ut i naturen bryter du mot miljöbalken.

Åk till en Gör-det-själv-hall i stället.