Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill satsa 30 miljoner på vård

 
Val 2014
Visa alla artiklar

– Vi vill tillföra 30 miljoner kronor till mer personal i vård och omsorg i Norrtälje kommun, säger Helene Hellmark Knutsson (S), oppositionslandstingsråd.

Helene Hellmark Knutsson var i Norrtälje i går för att tillsammans med partikamraten och oppositionsrådet Ulrika Falk presentera Socialdemokraternas vårdplan för Norrtälje kommun. I S nationella satsning på mer personal i vård och omsorg skulle 30 miljoner kronor gå till Norrtälje kommun, varav 13,2 miljoner till vården och 16,8 miljoner till omsorgen.

– Omsorgssidan har gjort stora besparingar och Tiohundra varslade personal i höstas. Vi vill tillföra pengar för att höja kvaliteten, sa Ulrika Falk.

Pengarna skulle vara öronmärkta för att gå till personal och inte till vinst för privata entreprenörer, enligt Helene Hellmark Knutsson. Enligt en Sifoundersökning som S låtit genomföra i Norrtälje kommun vill en majoritet ha kvar Tiohundra.

– I början av Tiohundraprojektet ökade kundnöjdheten, men kvaliteten har gått ner under den senaste mandatperioden. Moderaterna har konstant prioriterat skattesänkningar framför vård och omsorg, sa Ulrika Falk.

– Vi vill permanenta Tiohundra. Det är den modell vi vill ha i Norrtälje, sa Helene Hellmark Knutsson.