Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S sätter fokus på lokala jobb

 
Val 2014
Visa alla artiklar

S-toppar presenterade ny jobbplan för Norrtälje kommun.

Annons

Partiet vill göra Rodengymnasiet till näringslivsgymnasium och inrätta en företagslots som förenklar etableringar i Norrtälje.

Jobbplanen lanserades i samband med att Mikael Damberg, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, besökte Roden i Norrtälje på fredagen. – Jobben och skolan är viktigast för oss. Svensk skolpolitik behöver högre lärarlöner, mindre klasser men framför allt långsiktighet. Vi ser gärna blocköverskridande överenskommelser om skolan, sa Damberg.

Efter mötet med eleverna presenterade Mikael Damberg och Ulrika Falk (S), oppositionsråd i Norrtälje, det program som de anser ska få fart på arbetsmarknaden i Norrtälje kommun.

– Rodengymnasiet ska få en tydligare koppling till näringslivet och företagslotsen ska hjälpa företagen att navigera rätt i den kommunal byråkratin, säger Falk.

S vill även kartlägga behovet av utbildningar och utöka yrkeshögskoleplatserna på Campus Roslagen.

En annan punkt i jobbplanen är att införa en ny strategienhet med tillväxtansvar.

– Den ska ligga direkt under kommunledningen och jobba tätt ihop med näringslivet, säger Falk.

Mikael Damberg anser att en kursändring behövs:

– Regeringens breda skattesänkningar har inte gett resultat. Arbetslösheten ökar samtidigt som företagen har svårt att rekrytera, säger han.