Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S satsar på Falk

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Oppositionsrådet Ulrika Falk toppar Socialdemokraternas valsedel. Hon blir därmed partiets kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Socialdemokraterna i Norrtälje kommun har listat sina kandidater till kommunvalet i höst. Valsedeln innehåller 60 namn. Högst upp står Ulrika Falk, 38 år och Trästabo. Hon tog över som oppositionsråd efter Elisabeth Björk hösten 2012.

– Jag vet att Norrtälje kommun kan bättre än i dag, och det är jag beredd att arbeta hårt för, säger hon i ett pressmeddelande.

Tvåa och trea på listan är Olle Jansson, S lokale ordförande, och Hanna Stymne Bratt.

– Det enda vi är lite missnöjda med är att vi inte har lyckats så bra med föryngringen, säger Olle Jansson.

Listan innehåller några namn som sticker ut. Ett är Måns Nilsson som lämnade alla politiska uppdrag 2012 på grund av familjeskäl. Nu gör han comeback som tionde namn på valsedeln. En annan som placeras högt upp, plats 14, är 23-årige Niklas Johansson. Han var i slutet av förra året med och väckte liv i partiets lokala ungdomsförbund SSU.

I dag har S 18 mandat i kommunfullmäktige. Här är de första namnen på listan: 1. Ulrika Falk, 2. Olle Jansson, 3. Hanna Stymne Bratt, 4. Sune Alm, 5. Lenneke Sundblom, 6. Kristian Krassman, 7. Margareta Lundgren, 8. Aleksandar Srndovic, 9. Kerstin Bergström.