Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S rasar över skolförfall

Socialdemokraterna i Norrtälje kommun är ”mäkta upprörda” över att förfallet på Bålbroskolan fått gå så långt utan att den borgerliga majoriteten agerat. I stället får man nu ta till panikåtgärder och evakuera elever på kort tid, menar de.

Den politiska majoriteten måste ta ansvar för eleverna på Bålbroskolan. Det säger oppositionsrådet Ulrika Falk och barn- och skolnämndspolitikern Olle Jansson, båda S. Efter att ha tagit del av information från föräldrar och artiklar i NT anser de att det borde finnas ett bättre sätt att utreda alla möjligheter.

– Enligt Arbetsmiljöverket är inte läget så akut att det behöver bli en nödlösning. Vi vill hellre att Bålbroskolan får nya lokaler än att de ska behöva flyttas till Långsjöskolan, säger Olle Jansson, som är andre vice ordförande i barn- och skolnämnden..

– Varför måste det gå så fort. På sex, sju veckor ska man slå ihop 350 elever med Långsjöskolans 250. Det är att missköta sitt politiska ledarskap, fortsätter han.

Än så länge ligger planeringen för Bålbroskolan på tjänstemannanivå. Om en dryg vecka ska fastighetsavdelningen lämna förslag på alternativa lokaler. Det får sedan barn- och utbildningskontorets chef Åse Modin tillsammans med skolan och fackliga representanter ta ställning till och analysera hur en skolverksamhet kan överföras dit.

Olle Jansson ser en fara i att det blir ett minskat fokus på kunskapsuppdraget i och med osäkerheten över vad som ska hända.

– Den borgerliga majoriteten måste tala om vad man vill med Bålbroskolan, säger Ulrika Falk.

Bino Drummond (M), som är ordförande i barn- och skolnämnden har bett fastighetschefen att komma på nästa sammanträde och berätta om läget.

– Jag har inga andra intentioner än att det ska finnas två skolor i Rimbo.