Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S rasar mot M-utspel: "Osmakligt"

 
Val 2014
Visa alla artiklar

”Rösta inte fram en vänsterregering” skriver Moderaterna i landstinget i ett öppet brev till unga landstingsanställda på SLL:s hemsida. – Osmakligt, säger Håkan Jonsson (S).

”Med en vänsterregering skulle [500 unga landstingsanställda] riskera att få sparken”, skriver Moderaterna i brevet . Anledningen är att Socialdemokraterna vid en valseger planerar att återställa arbetsgivaravgiften för unga, något som enligt (M) skulle kosta 115 miljoner kronor. Allianspartierna har halverat arbetsgivaravgiften unga under 25 år för att få unga i jobb.

Men en höjd arbetsgivaravgift måste väl inte per automatik betyda att man kommer att säga upp ungdomar?

– Nej, man kanske väljer att göra andra neddragningar, till exempel i cancervården, säger Kristoffer Tamsons, valledare för Moderaterna i landstinget.

Brevet har landstingets logotyp, inte Moderaternas, och är undertecknat av (M). Kristoffer Tamsons tycker inte att det är konstigt att driva partipolitik under landstingets logotyp.

– Det är det den här sidan är till för. Den möjligheten finns för alla partier, säger han.

Håkan Jonsson (S) från Hallstavik är ledamot i landstingsfullmäktige och tidigare kommunalråd i Norrtälje. Han kallar Moderaternas brev osmakligt och oseriöst.

– Det är en skrämselpropaganda jag inte har sett maken till. De försöker manipulera människor.

Enligt Håkan Jonsson har alliansregeringens subventioner av arbetsgivaravgiften för unga lett till ökade vinster för till exempel hamburgerkedjor snarare än till fler jobb för unga.

– De pengarna gör mer nytta i vård och skola. Om det blir regeringsskifte i höst kommer vi att satsa mer resurser på sjukvård och skola. Vi tror att utbildning gör ungdomar mer eftertraktade på arbetsmarknaden.