Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-profil hoppar av fullmäktige

 
Val 2014
Visa alla artiklar

– Tiden räcker inte till, säger den välkända politikern.

I höstas meddelade Jan Emanuel Johansson, som även suttit i riksdagen, att han inte fortsätter med politiken efter valet i höst. Men då tänkte han sitta kvar mandatperioden ut. Nu har han ändrat sig och slutar i förtid, med omedelbar verkan.

– Det är av respekt för väljarna. Är man vald ska man vara på plats i fullmäktige. Senaste åren har jag haft ett sluttande deltagande, säger Jan Emanuel Johansson.

De egna företagen tar allt mer tid. Han är största enskilda ägare i omsorgskoncernen Frösunda, har flera styrelseuppdrag och driver flera fastighetsbolag. Internationella projekt pockar också på uppmärksamheten. Johansson har nyligen gett sig in i turismnäringen på Kuba.

– Jag har många resdagar och politiken har fått lida för det.

Jan Emanuel Johansson säger att han förblir socialdemokrat och hängiven sitt engagemang. Men han kan inte tänka sig en politisk comeback.

– Det finns så mycket annat jag vill göra.

Han gillar inte heller den politiska utvecklingen. Kampanjer och väljarbarometrar har ersatt visioner och ideologier, anser han.

– Men jag är stolt över vad jag har bidragit med i politiken och tacksam för det stöd jag fått från väljarna.