Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S och V rasar mot nedläggning av förskola

Politiker kritiska till nedläggningen.

Varken oppositionens eller Rimbobornas protester hjälpte. På måndagen beslutade barn- och skolnämnden att stänga förskolan Vallby hage i Rimbo. Norrtelje Tidning har tidigare berättat om hur föräldrar vid den kommunala förskolan Vallby hage protesterat mot nedläggningen.

I måndags togs ändå beslutet att förskolan ska stängas den 1 september i år.

Oppositionen med (S) och (V) hade yrkat på återremmittering alternativt avslag.

– Vi tycker att beslutsunderlaget är bristfälligt, säger Olle Jansson, S, 2:e vice ordförande i barn- och skolnämnden.

Han påpekar att han tycker att just beslutet om stängning av förskolan i Vallby hage dessutom verkar mer och mer besynnerligt.

Ena dagen beslutar barn- och skolnämnden om att lägga ner. Två dagar efteråt beslutar kommunstyrelsens arbetsutskott om klartecken för att bygga mer bostäder i Vallby hage, påpekar han.

– Här startar/bejakar vissa delar i kommunorganisationen mer byggande i ett område, men en annan del stänger förskolan i samma område. Det här visar tydligt att beslutsunderlaget kring en stängning missat stora betydande delar, säger han.

Staffan Tjörnhammar, talesperson för föräldrarna tycker också att kommunen mörkat för dem när beslutet skulle tas i nämnden.

– Vi föräldrar fick veta av verksamhetschefen att nämnden beslutar i ärendet den 23 februari, när det riktiga datumet var den 17:e. Varför blev det så, frågar han.