Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S lovar gratis sjukvård till alla över 85 år

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna vill satsa på sjukhus och vårdcentraler specialiserade för äldre. – Det skulle underlätta att bli direkt lotsad dit man ska, säger Håkan Jonsson (S).

Socialdemokraterna gick under tisdagen ut med fyra löften som ska skapa en trygg och sammanhållen vård för Stockholmsregionens sjuka och äldre. Det innebär bland annat att skapa äldresjukhus och äldrevårdcentraler, tillgång till personliga läkare samt avgiftsfri sjukvård för alla över 85 år.

Håkan Jonsson (S), som sitter i Norrtäljes sjukvårds- och omsorgsnämnd samt landstingsfullmäktige, är positiv till förslaget.

– För Norrtäljes äldre skulle detta innebära kortare väntetider och bättre tillgång till specialistvård. Det skulle underlätta för äldre att bli direkt lotsad dit man ska, säger han.

Tiohundrasamarbetet, som går ut på att hälso- och sjukvård och omsorg samordnas mellan kommun och landsting, tar Håkan Jonsson upp som ett exempel på ett steg i rätt riktning mot en effektivare vård.

Men han efterlyser större ansträngningar och menar att Socialdemokraterna i Norrtälje ligger i framkant när det gäller att driva frågor för en effektivare vård.

– Men än så länge har det gått trögt, intresset har hittills enbart varit att privatisera vården, menar Håkan Jonsson.