Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Fortsatt nej till nytt museum

Oppositionen fortsätter säga nej till nya Roslagens museum.
Socialdemokraterna vill hellre se en upprustning av gamla museet, konsthallen och Folkets hus i Hallstavik.

I dag tar kommunstyrelsen beslut om att investera 18 miljoner i Roslagens museum, det nya kulturhus som ska byggas nedanför Pythagoras. Tanken är att det ska ersätta gamla Roslagsmuseet och även ge plats för Norrtälje konsthall.

Socialdemokraterna var kritiska redan när planerna togs upp i kultur- och fritidsnämnden under hösten och har lagt fram ett eget förslag.

– Det är det vi går vidare med nu, säger oppositionsrådet Ulrika Falk (S) inför dagens möte.

I stället för ett nytt kulturhus vill Socialdemokraterna använda de 18 miljonerna till upprustning av gamla museet, konsthallen, Pythagoras och Folkets hus i Hallstavik.

– Vill man lägga pengar på kultur är det bättre att satsa på de fastigheter som finns, det ger en lägre kostnad för skattebetalarna, säger Ulrika Falk.

Hon är också tveksam till om 18 miljoner kommer att räcka till det nya kulturhuset.

– Jag tror inte att det stannar vid det.

Beslut om investeringen tas i kommunstyrelsen i dag. Nästa steg blir att gå ut med ett förfrågningsunderlag och ta in anbud på byggprojektet.

Enligt tidsplanen är byggstart planerad till juni i år, tanken är att det nya kulturhuset ska stå färdigt i augusti 2014.