Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S cyklar dit väljarna finns

 
Val 2014
Visa alla artiklar

I Hallstavik kommer politiken på cykel i valrörelsen. – Valstugor är gammaldags, få kommer in och de är svåra att bemanna, säger Aleksandar Srndovic (S).

Medlemmarna i Häverö socialdemokratiska förening har gjort om en gammal postcykel till rullande valstuga. Den gula cykeln är numera röd och har ett ställ för broschyrer där posten brukade ligga. På pakethållaren finns kaffetermosar.

– Kaffet är det viktigaste. Om man bjuder på kaffe öppnar folk upp sig och börjar diskutera, säger Aleksandar Srndovic.

Valcykeln kommer att få göra sin premiärtur till tisdagens hemmamatch i speedway på Parken. Sen kommer den och de medföljande valarbetarna att finnas på Centrumtorget och andra ställen där folk rör sig ända fram till valet i september.

– Vi ska berätta om de tydliga skillnader som finns mellan ideologierna. Människor måste välja mellan sänkt skatt eller investeringar i välfärden. Man kan inte få bägge. Och väljer man att dra ner på välfärden så måste man börja betala själv för vård och skola. Om alla har råd är en annan fråga, säger Aleksandar Srndovic.

S har valt ut fem punkter att genomföra i Hallstavik under kommande mandatperiod om det blir maktskifte i kommunen. Det är medborgarkontor, nytt badhus, att underlätta för företag att etablera sig, fler bostäder och stöd till föreningslivet.