Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryttarklubb vill att kommunen övertar lån

Ridklubben Rimbo Ryttare, RKRR, vill att kommunen övertar alternativ löser in nästan 2 miljoner kronor av föreningens lån.

Annons

Sedan 1 maj 2009 har RKRR drivit ridanläggningen i Rimbo i egen regi. Men bygget av den nya anläggningen blev betydligt dyrare än vad kalkylen visade.

– Vi hade planerat att ta hand om dagvattnet själva och använda det till vattning av anläggning. Men då det visade sig att marken var kontaminerad fick vi ansluta oss till kommunens VA-anläggning och där tillkom en kostnad på 800 000, säger Anette Ländin, vice ordförande i klubben.

Under byggnationen kom dessutom nya direktiv från jordbruksverket vilket gjorde att stallet fick göras om samtidigt som det också krävde ytterligare markarbeten. Totalt innebär detta att klubben har cirka två miljoner mer i lån än vad som beräknades då verksamheten planerades 2009.

Därför har klubben skrivit ett brev till kommunstyrelsen där där man ber att kommunen ska lösa alternativt ta över lån på en summa av 1 912 225 kronor.

– Det skulle innebära att vi kan satsa långsiktigt. Det finns väldigt mycket idéer och ideella krafter i klubben, men i dag får vi tänka väldigt kortsiktigt och bara försöka överleva, säger Anette Ländin.

RKRR har i dag 2,5 anställda och totalt finns 37 hästar vid anläggningen.

Ryttarklubben Rimbo Ryttare

När anläggningen i Rimbo byggdes fick RKRR ett bidrag från Norrtälje kommun på 4,5 miljoner. Dessutom gick kommunen i borgen för ett lån på 6 miljoner kronor. Dessutom erhöll föreningen 2,9 miljoner kronor av allmänna arvsfonden och länsstyrelsen stöttade bygget med 700 000 kronor. Roslagens Sparbanks stiftelse har också bidragit med 400 000 kronor till bygget.