Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rymdtema ledde till skaparfest

Ett 60-tal barn på Hallsta skolas fritidshem har jobbat med rymden under tre veckor varje dag efter skolan slut.

Annons

Resulatet utmynnade ut i en hel sal fylld med teckningar, fotografier och figurer de skapat. Här finns allt från rymdbullar till astrounater.

– Det har varit jättekul, för i min klass har vi samtidigt jobbat med rymden så jag har lärt mig massor, säger Hanna Almgren, 9 år och äldst i gruppen.

Skolans fritidshem brukar som regel arbeta med utställningar med särskilda teman en gång varje år, berättar Camilla Sollerman som jobbar på fritidshemmet.

Denna gång satsade man på att arbeta med rymden. Det tog tre veckor och sedan var utställningen klar för visning för föräldrar och skola.

– Vi började med att titta på en film om rymden och lärde oss en massa fakta, säger Camilla Sollerman.

Eleverna fylldes med inspiration och de fick sedan skapa fritt saker utifrån hur de själva tänkte om rymden. Det blev massor av spännande föremål, figurer allt från astronauter till rymdbullar i olika färger med pärlsocker på.

Maja Granberg har gjort en gipsarm och jättegoda rymdbullar. Elliot Österman har skapt en rymdraket som had döpt till Elliot och en elev har gjort en modell av hunden Lajkas som för många år sedan skickades upp i en raket men aldrig kom tillbaka.