Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggsförare uttagna till lag-VM

Den 29 juli kliver Sverige in i lag-VM i speedway. Under torsdagen tog de svenska förbundskaptenerna ut tio förare, varav tre från Rospiggarna. Hallstavikslaget har även representation i det brittiska laget. 

I slutet av juli/början av augusti avgörs årets lag-VM i speedway. För svensk del blir det semifinal den 29 juli på hemmaplan i Västervik. För motståndet står Danmark, Lettland och Tjeckien. Svenska förbundskaptenerna Stefan Andersson och Anders Fröjd presenterade under torsdagen tio förare, som så småningom ska bli till fyra som kör semifinalen.

Bland de uttagna förarna är tre från Rospiggarna: Andreas Jonsson och Jonas Davidsson. Kim Nilsson. Övriga sju förare är Tomas H Jonasson (Elit Vetlanda), Peter Ljung (Västervik), Peter Karlsson (Ikaros Smederna), Oliver Berntzon (do), Linus Sundström (Piraterna), Jacob Thorsell (Elit Vetlanda) och Antonio Lindbäck (Indianerna).

Nu på lördag inleds lag-VM med ett förkval mellan Italien, Ryssland, Slovenien och Tyskland. Vinnaren i förkvalet kör semifinal i brittiska Kings Lynn mot Australien, Storbritannien och USA. I Storbritanniens trupp är Rospiggarnas Chris Harris uttagen.

Vinnarna i varje semifinal går till finalen som körs den 2 augusti i polska Bydgoszcz. Till finalen är Polen som värdnation direktkvalificerat. Det fjärde och sista finallaget blir vinnaren i Race Off, där tvåan och trean i varje semifinal möts.