Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggsförare till SM-final

I början av september avgörs årets SM-helg i speedway i Nyköping. Under onsdagen släppte Svemo vilka förare som är direktkvalificerade till finalerna, bland andra en trio från Rospiggarna.

Nyköping är värd för årets SM-finaler som körs den 5 och 6 september. På fredagen är det dags för seniorfinal och dagen efter körs ungdoms- och juniorfinalerna.

Till seniorfinalen är åtta förare direktkvalificerade, varav Andreas Jonsson (SM-guld i fjol), Jonas Davidsson och Kim Nilsson från Rospiggarna. Övriga förare är Fredrik Lindgren, Tomas H Jonasson, Peter Karlsson, Linus Sundström och Oliver Berntzon.

Resterande finalplatser tas av de åtta främsta förarna i SM-kvalet i Malmö den 6 augusti. 16 förare kör kvalet, bland andra Peter Ljung, Joonas Kylmäkorpi och Antonio Lindbäck.

Även åtta förare är direktkvalificerade till juniorfinalen, bland andra före detta rospiggsförarna Joel Andersson och Fredrik Engman. Simon Eriksson, Rospiggarna Elit-B, har dock en chans att nå finalen. Han är en av 16 förare som kör juniorkvalet i Mariestad den 2 augusti.