Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarnas nya skräck – superstjärnan kraschade och fördes ut på bår

Uppdaterad: Superstjärnan Jason Doyle kraschade rakt in i luftstaketet och fick sedan köras av banan på bår en en benskada. Skadan visade sig vara en lårskada och Doyle räknar med att kunna köra morgondagens returmöte i Hallstavik.

Det var precis efter starten av det nionde heatet, i den första kurvan, som Jason Doyle hakade i lagkamraten Jacob Thorssells bakhjul och sedan flög rakt in i luftstaketet. Doyle som flög av sin motorcykel hamnade efter sin cykel och slog emot den samtidigt som han brakade rakt in i staketet. Ett mardrömsscenario för Hallstaviksklubben som sedan tidigare har stjärnan Andreas Jonsson på skadelistan.

LÄS MER: Skadade Jonsson kör rehab med DIF

Lagkamraten Jacob Thorssell var sedan först på plats för att få ut Doyle som låg under staketet. Därefter anslöt ambulans som tog fram båren. Doyle visade dock snabbt därefter positiva tecken och ställde sig upp, men haltade kraftigt innan han lade sig på båren.

Så här säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg till C More:

– Han har väldigt ont i benet, jag vet inte om det är en kraftig lårkaka eller vad det är. Men han är väldigt tuff som person, så man vet inte hur allvarligt det är med honom egentligen. Det finns folk som tar hand om honom, men ont har han, säger Teurnberg och fortsätter:

– Det var inte en huvudskada, det är benen det handlar om.

Doyle som är just nu världens kanske bäste förare och som så sent som i lördags vann sin andra raka GP-seger i tyska Teterow togs sedan om hand av läkarteamet på plats. Hur Teurnberg och Rospiggarna skulle gå vidare visste han inte i tv-intervjun.

– Jag har inte tänkt så längt än. Det är bara att köra på. Jag vill veta mer om hur det är med honom innan jag säger något. Jag ska gå ner och prata med honom nu, avslutar Teurnberg.

Uppdatering: Efter matchen, som slutade med seger 46-44 för Rospiggarna, ko det fram att det handlade om en kraftig lårkaka och att Doyle själv räknar med att köra returmötet i morgon kväll. Läs mer i länken nedan.

LÄS MER: Doyle siktar på att vara med redan i morgon