Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarnas kvartsfinalmotstånd klart

En ansträngd ekonomi tvingar Vargarna till att lämna walk over till den avbrutna matchen mot Ikaros Smederna. Därmed blir det Eskilstunalaget som Rospiggarna möter i SM-kvartsfinal.

Under onsdagskvällen skulle den på grund av regn uppskjutna matchen mellan Ikaros Smederna och Vargarna ha körts i Eskilstuna. Men sent på tisdagskvällen lämnade Norrköpingslaget besked om walk over. Vargarna hänvisar till en ansträngd ekonomi.

- Vi i styrelsen har suttit i möte nu och beslutat oss för att vi kommer lämna walk over till den matchen. Det främsta skälet är den korta tiden som det blir till ett slutspel när vi tappar ytterligare tid. Vi känner inte att vi hinner sälja in det ordentligt och vågar inte riskera något med den säsong vi haft bakom oss med för lite intäkter och flera regnmatcher redan, säger klubbens ordförande Johan Alsö till Norrköpings Tidningar .

- Det är självklart väldigt tråkigt att behöva ta ett sådant beslut, men vi känner att vi måste göra det. Inte minst är det tråkigt mot förarna som så gärna vill det här och att få köra ett slutspel.

Alsö säger på samma gång att att det inte finns några planer för att Vargarna ska begäras ner till allsvenskan.

- Nu får vi i lugn och ro börja jobba inför nästa säsong. Vi har haft bra kontroll på utgifterna i år, men inte lyckats på intäktssidan.

Matchen mellan Smederna och Vargarna stod 24–18 när den avbröts på grund av regn. Smederna var pressade att vinna matchen med mer än 31 poäng för att gå om Vargarna, men får nu alltså en slutspelsplats tack vare walkover. Enligt Svemos reglemente vinner nu Smederna matchen med 45–0 och tar sjätteplatsen i elitserien.

Därmed blir det Eskilstunalaget som Rospiggarna möter i kvartsfinal. Under tisdagskvällen gjorde Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg klart att hans kvartsfinalval skulle stå mellan Smederna och Vargarna . Rospiggarna har valt att börja på bortaplan den 26 augusti, returen körs den 2 september hemma i Parken. I den andra kvartsfinalen möts Dackarna-Indianerna, där Dackarna börjar hemma.

Rospiggarna vann under elitserien hemma mot Smederna med 56-34  men förlorade på bortaplan med 42-48 .