Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarnas konkurrent förstärker

Regerande mästaren Piraterna gjorde under måndagen klart med Matej Zagar som ersättare för skadade Chris Holder. Slovenen, en av Motalaklubbens guldhjältar i fjol, värvas in över 28 dagar.

Greg Hancocks Piraterna har haft en tung säsong hittills. Motaklubben, som vann SM-guld fjol, ligger efter åtta matcher på sjunde plats, precis nedanför slutspelsstrecket. Dessutom har toppföraren Chris Holder från Australien gått sönder. GP-föraren kraschade i Danmark i juni och ådrog sig en fraktur i nacken.

Under måndagen valde Piraterna att agera. Matej Zagar plockas in som ersättare för Chris Holder. Slovenen, sexa i VM-serien i nuläget, vann SM-guld med Piraterna i fjol och kommer vara tillgänglig för klubben i 28 dagar enligt den så kallade skaderegeln. Skulle inte Holder komma tillbaka inom den perioden kan Zagars tid i Piraterna förlängas. I sådana fall kan slovenen köra mot Rospiggarna i Parken den 12 augusti.

Piraterna möter Smederna under tisdagkvällen och blir Zagars starttillstånd klart går slovenen in i laget.