Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna värvar lettisk talang

Mikael Teurnberg: "En väldigt lovande förare och en av världens bästa i sin åldersgrupp."

Andzejs Lebedevs från Lettland är klar för Rospiggarna. Därmed är laget till nästa säsong nu komplett.

Den 19-årige talangen blir en spännande tillskott i Rospiggarnas lagbygge.

– Det är en väldigt lovande förare, en av världens bästa i sin åldersgrupp. När det stämmer för honom åker han riktigt fort. Lebedevs kan fortfarande vara ojämn men han är under utveckling, säger Micke Teurnberg.

Lebedevs har redan en diger meritlista. Han blev fyra i årets U21-VM och var Lettlands wild card till GP-tävlingen i Daugavpils i augusti.

- I GP:et tog han sig till semifinal och var nära att gå till final. Det är en kille som jag följt några år och när han var 16-17 körde han för Masarna. Nu kommer han att vara ännu bättre.

Vilken blir Lebedevs plats i laget?– Vi får se hur mycket han får åka men han har framtiden för sig. Han finns med i truppen men om han sedan går in i startsjuan återstår att se.

– Det är en kille som gillar de stora banorna och han kommer trivas i Kumla och Vetlanda. Tanken är också att han ska gnugga på i Hallstavik.

Lebedevs får ett ingångsnitt på 1,7 och har skrivit på ett ettårskontrakt. Med värvningen av Andzejs Lebedevs har Mikael Teurnberg spikat laget till nästa säsong.

– Vi har försökt att inte förivra oss, det var en del intensiva förhandlingar i början men sedan har det rullat på. Det ser bra ut och vi har ett jämnt och starkt lag.

Andzejs Lebedevs

Född: Fjärde november 1994

Klubbar 2013: King's Lynn (England), Outrup (Danmark), Lokomotiv Daugavpils (polska 2:e divisionen.

Meriter: Fyra i U21-VM 2013. Åtta i GP. Förare i Lettlands lag-VM-trupp 2013.

Rospiggarnas lag nästa säsong: (förare/snitt) Gregorz Walasek. 1.843.

Andzejs Lebedevs 1,7 (ca).

Andreas Jonsson. 1.673.

Jonas Davidsson. 1.644.

Chris Harris. 1.510.

Mads Korneliussen. 1.300.

Timo Lahti. 0.891.

Gästförare:

Kim Nilsson. 0.890.

Robin Törnqvist. 0.850.