Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna väl rustade

Röda siffror har blivit svarta.

Annons

Den usla ekonomin gjorde att Rospiggarna för fyra säsonger sedan begärde sig ned i allsvenskan.Nu är klubben väl rustad inför comebacken i elitserien.

1,3 miljoner kronor back 2010 blev till ett litet plus, runt 20 000 kronor, 2013.

Och nu väntar en säsong där Rospiggarna Speedway AB tror sig få ännu ett lyft.

I fjol var klubbens sponsorintäkter 1,8 miljoner kronor, i år är en realistisk förhoppning att minst fördubbla den siffran, enligt klubben.

Och de är nästan där.

Den grundplåten innan säsongen börjar gör att ordföranden Lennart Thoresson hoppas på ett bra år ekonomiskt.

– Det enda som kan kullkasta ett bra ekonomiskt år för oss nu är om publiken av någon anledning skulle svika, men det är inte den känslan vi har. Intresset är väldigt stort, säger han.

Rospiggarnas aktiebolag har en rad tuffa år bakom sig. Men från att ha varit konkursmässigt för fyra år sedan är läget nu annorlunda.

Men det är ingen enkel uppgift att nå svarta siffror i speedway.

Efter storförlusten (1,3 miljoner) 2010 blev det 59 000 i minus 2011 och hela 459 000 minus 2012, allt enligt bolagets årsredovisningar.

Men det är siffror som inte berättar hela sanningen, menar Rospiggarnas sportchef Göran Lindblom.

– Visst, siffrorna för bolaget stämmer så klart, men det balanserade resultatet, där man lägger ihop bolagets resultat med den ideella föreningens, gör att 2012 i stort sett gick plus-minus noll, säger han. Och det är ju så man måste räkna, det är ju det som är resultatet för hela klubben, menar Lindblom.