Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna vägrar förlora

Det var i första kurvan det avgjordes, menade Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg efter en imponerande bortaseger mot Västervik.
– Det är ju bara att titta. Deras killar är i vägen för varandra. Vi kollar och öppnar upp för varandra, säger han.

Annons

Nykomlingen Rospiggarna fortsätter att imponera. Nu kom fjärde raka segern och det på bortaplan mot ett erkänt hemmastarkt Västervik. Stor segerorganisatör: Mads Korneliussen.

Dansken fortsätter att imponera på ett närmast osannolikt sätt. Han vinner nästan allt.

– Jag gillar banan i Västervik. Jag kör likadant här som jag gör hemma i Hallstavik och det funkar ju ganska bra, sa han i något som minst sagt är ett understatement.

Korneliussen kör med ett enormt självförtroende och det han gjorde i sitt andra heat (matchens sjunde) var sanslöst. Mads berättar:

– Kim (Nilsson) ledde och jag hade Daniel Nermark framför mig. Jag kände att jag var snabbare och fick rejäl kontakt på sista varvet. Ut ur sista kurvan såg jag min chans och tryckte mig förbi på utsidan.

– Nermark är en vild förare som man inte gärna passerar på utsidan, men jag måste ju, fortsatte Mads och skrattade.

Han passerade ända ute vid sargen och tog sig förbi på sista metern. Lika imponerande som vansinnigt. Det gav 5-1 i heatet och ledning 25-17 och efter det hämtade sig aldrig hemmalaget, även om matchen var ganska jämn till slut.

Rospiggarna var bättre och visade det från början. Kim Nilsson inledde strålande och hade åtta poäng efter sina tre första heat.

– Det flyter på bra nu, sa han. Jag känner mig helt tillbaka efter skadan rent åkmässigt. Däremot kan starterna och första kurvan fortfarande bli bättre. Men jag var snabb idag!

Mikael Teurnberg hyllar laget.

– Killarna hjälper varandra och har hela tiden koll. Det syns allra mest i första kurvan, där de tittar och öppnar upp för varandra. Riktigt kul att se.

Teurnberg själv hade också stor del i segern då han i det sjunde heatet plockade bort Timo Lahti och satte in Kim Nilsson, som vann heatet och i praktiken avgjordes matchen där.

– Det är aldrig roligt att plocka bort förare, men jag ser till lagets bästa. Timo fick en tung inledning med en nolla och ett fall, samtidigt som Kim började riktigt bra, så valet var enkelt.

Och lyckat, eftersom firma Kim och Mads ordnade 5-1 då.

– Den gången gick det hem. Nästa gång kanske jag byter ut någon annan och ersätter med Timo. Det svänger fort i speedway.

Alla drog sitt strå till segern, men värt att notera är att Grzegorz Walasek äntligen fick ta sin första heatseger i Rospiggsvästen. Andreas Jonsson gjorde det också bra och hade bättre starter nu än senast. Han verkar på gång.

Som hela Rospiggarna.

– Otroligt att vi har fyra raka segrar, sa Korneliussen. Men vi har ett grymt go i laget och har fantastiskt kul. Det är roligt att köra speedway i Rospiggarna!

NT var på plats i Västervik, se twitteruppdateringar och bilder från matchen här !

Elitserien herr

Västervik-Rospiggarna 43-47

Västervik: Troy Batchelor 12, Peter Ljung 7, Hans Andersen 6, Rune Holta 6, Daniel Nermark 4, David Watt 4, Mathias Thörnblom 4.

Rospiggarna: Mads Korneliussen 12, Andreas Jonsson 9, Grzegorz Walasek 8, Kim Nilsson 8, Chris Harris 5, Jonas Davidsson 5, Timo Lahti 0.

Publik: 1 596, Stena Arena, Västervik.

Övriga matcher:

Smederna - Dackarna 48-41, Vargarna-Indianerna 49-41, Vetlanda-Piraterna 46-44.