Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rospiggarna tog emot pengar av kommunen

– Jag är otroligt glad för det här. Vi har ett starkt varumärke och det är kul och viktigt att vi kan profilera oss ihop med kommunen, säger klubbens lagledare och styrelsemedlem Mikael Teurnberg.

I går tog Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg emot en check på 380 000 kronor av kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson, (M).

Detta sedan Kommunstyrelsens arbetsutskott (au)  i går förmiddag hade ett möte där de beslutade att gå in med 250 000 kronor plus 130 000 kronor i Rospiggarna speedway.

– Det var ett enigt au som beslutade detta och vi ser det som väl investerade marknadsföringspengar, Rospiggarna är ett starkt varumärke och de befinner sig på högsta möjliga nivå och får mycket exponering i media, inte minst i tv nu när de är åter i elitserien, sa Kjell Jansson då han överlämnade checken i kommunhuset.

Kommunen köper alltså reklamplats för hela summan, 380 000 kronor, dels i Parken i Hallstavik, dels på förarnas overaller.

250 000 går direkt in i Rospiggarnas verksamhet, 130 000 går till ombyggnationer kring depån inför årets start av elitserien.

– Vi är fantastiskt glada för detta, säger Mikael Teurnberg. Nu kan vi investera ytterligare i till exempel ungdomsverksamheten där vi åter är i gång med speedwayskolan och har bra snurr på den.

– När det gäller depån så ska vi, efter krav från förbundet (Svemo), bygga en gångbro över depåområdet eftersom publiken inte, som det varit hittills i Parken, ska passera precis utanför depåområdet. Det är en säkerhetsfråga.

Kjell Jansson berömde klubbens arbete:

– Sedan de självmant drog sig ur elitserien har de renoverat hela klubben på ett jättebra sätt, byggt upp ett helt nytt lag, gjort ett enormt arbete, sa han. Dessutom har de investerat massor med pengar i anläggningen och det har blivit ett jättelyft.

Politiskt var det inga problem att få igenom investeringen.

– Nej, inte alls. Alla förstår betydelsen av att synas i sammanhang som dessa, sa Jansson.

Tidigare i år investerade kommunen 250 000 kronor i Rimbo HK inför deras säsong i elitserien i handboll.

– Dessa pengar tar vi från kommunstyrelsens pengar för politiska prioriteringar. Vi har den möjligheten när det handlar om idrott på högsta nationella nivå, fortsatte Jansson.

Och poängterade vidare att de därmed inte belastar kultur- och fritids budget, som går till den andra delen av idrotten, som ungdomsverksamhet och ordinärt föreningsliv.

Teurnberg var som sagt nöjd:

– Ja, och det känns otroligt bra att vi har en sån bra kommunikation med och ett så bra samarbete med kommunen, sa han.

POVE PERSSON